Mobilen är bra att ha med sig när man seglar

Sommaren varma dagar leder till att man vill ta sig ut till havet och om du känner dig speciellt äventyrlig kanske du vill prova på segling. Tänk vilken frigörande erfarenhet det är att kunna befinna sig ute på havet med vinden i håret och solen i ansiktet. Det är också en hälsosam och givande hobby för dem som tar sig tid att verkligen lära sig hur man seglar. Som träning ger det en förhöjd muskelstyrka och flexibilitet och man genomför en kardiovaskulär träning. Vidare så är det också något som leder till stressavlastning då man befinner sig i en lugn miljö och man kan förbättra kommunikationsförmåga. Det är med andra ord positivt för kroppen med segling. Precis som alla andra aktiviteter finns det viktiga saker du bör känna till innan du påbörjar med segling. Oavsett om du tar dig ut på en dagstur eller en veckas segling, så gäller det att man vet hur man behärskar båten för en säker och trevlig resa. Här följer några tips för dig som skall ut och segla.

Ha med mobiltelefonen när du seglar

Att ha med sig mobiltelefonen och en portabel laddare är viktigt av flera anledningar. Dels så kan man via mobilen ta kontakt med omvärlden om problem skulle uppstå. Man kan ha laddat ner en karta som fungerar utan internet och den inbyggda GPS:en i mobilen fungerar oftast utan nät. Vidare så kan man via mobiltelefonen också hålla sig uppdaterad kring vädret genom att ladda ner väderprognoser. Ett otippat tips är att på mobilen kan du spela dina favoritslots var du än befinner dig. Här är en lista på bra svenska mobil casino. Behöver man lite underhållning i sommar så kan detta vara ett bra tips!

Ta med mat och planera menyn kring resan och där du kommer att stanna till

Oavsett om du planerar att vara ute till sjöss under en dag eller en vecka, är mat såklart ett måste. När du planerar din måltid, bör några överväganden göras. Först så gäller det att räkna på hur många människor som kommer att vara på båten (inklusive besättning)? Finns det några matallergier? Vilken sorts mat kommer bäst att hållas färskt ombord? Även om det kan vara frestande att ta med sushi och fruktkorgar för en mer exotisk upplevelse, så bär du välja sådant som är mer praktiskt.

Ta med ett väl genomtänkt första hjälpen kit

Grunderna för ett första hjälpen kit är band-aids, antibiotika, tejp och smärtstillande, men några extra saker bör adderas till ditt seglings kit. Förbered dig på att hantera allt från brutna ben till brännskador och sjukdomar. Sportbutiker kan ha färdiga kit för seglare, vilket kan vara effektivt och spara pengar. Oavsett så bör man bekanta sig med de potentiella behoven som kan uppstå ombord på båten, för att se till så att du har de viktigaste med dig innan du sätter igång seglingen.

Nu är det bara att ta sitt pick och pack och ge sig ut för ett äventyr till havs. Att segla kommer garanterat att ge dig många fina minnen från sommaren.