Om oss på arvikass.com

Välkommen till oss på arvikass.com!

Älskar du att segla? Vill du lära dig mer om olika ämnen som är relaterade till segling och livet på en båt? Eller är du helt ny inför ämnet, men kanske går i tankarna att bli båtägare? Då är detta helt rätt hemsida för dig! Vi har, precis som du, ett riktigt stort intresse för segling och båtlivet. Eftersom vi tror på att man bör dela med sig av kunskap och erfarenhet, så har vi valt att starta denna blogg. Tanken är att vi skall dela med oss av allt som har med segling och båtar att göra, allt från generell information kring hur en segelbåt fungerar till mer specifik kunskap om exempelvis hur man läser av en väderprognos.

Generell kunskap om segelbåtar och hur man seglar

Vi har valt att samla artiklar som beskriver hur en segelbåt fungerar, viktiga termer som man bör känna till om man är ny inför segling och information kring vad som krävs när man är båtägare. Vissa kanske tror att man kan segla exakt när man vill, men att ha en segelbåt leder också till en hel del arbete och underhåll av båten. Det finns artiklar här på bloggen som beskriver vilket underhållsarbete som en båt kräver, vad det kostar att köpa och ha hand om båtar samt mycket annat intressant.

Kurser och förarintyg

När det gäller segling så måste man ta ett förarintyg, innan man kan styra båten på egen hand. Det är av stor vikt att man genomför kursen som Svenska Seglarförbundet har utvecklat, eftersom detta är en kvalitetsstämpel på att man verkligen vet hur man hanterar en båt. Vill man segla till ett annat land, så gäller det att man är påläst kring vad som gäller vid internationellt vatten. Här på bloggen så kan man läsa mer om detta, då vi samlat flera intressanta artiklar kring ämnet.

Utbyte av erfarenhet och kunskap

Att segla innebär ett stor ansvar, samtidigt som det är riktigt roligt. Man måste ha koll på vädret innan man ger sig ut på havet, annars riskerar man för att hamna i en knepig situation. Men oavsett om man haft koll på väderprognosen så kan saker och ting hända ute till havs. Därför så är det också viktigt att läsa av vågorna, veta exakt vart man befinner sig, vart närmsta land är och säkerställa att man har både mat och rätt kläder om olyckan skulle vara framme. Vi har samlat flera artiklar kring dessa ämnen med förhoppningen om att man skall vara så påläst som möjligt innan man beger sig ut på ett äventyr.

Har du frågor eller vill dela med dig av kunskap och erfarenhet så är detta mycket välkommet. Det är bara att ta kontakt med oss via bloggen. Vi uppmanar starkt till att vi seglare skall ha en öppen och stark dialog med varandra, så att vår segling alltid blir mer och mer trygg och rolig. Utöver detta så vill vi bara hälsa dig välkommen till vår blogg och säga att vi hoppas på att du skall ha en trevlig läsning!